fake oakleys replica oakleys fake oakley sunglasses cheap fake ray bans replica oakleys cheap oakleys cheap fake oakleys replica Christian Louboutin fake oakleys outlet fake ray bans cheap michael kors cheap christian louboutin outle fake oakleys cheap replica oakleys fake oakleys outlet cheap fake ray bans replica Christian Louboutin cheap nfl jerseys
Alexander technique

HU  |  ENBíró Gergely
Ütőhangszeres művész, Alexander technika tanár

Zene   Alexander technika

Bíró Gergely

Tel: +36 30 9486595
birge.perc@gmail.com

„Az emberek utaznak, hogy csodálkozzanak a hegyek magasságán, a tenger óriás hullámain, a folyók hosszú kanyarulatain, az óceánok mérhetetlen kiterjedésén, a csillagok mozgásán az égen, és csodálkozás nélkül mennek el önmaguk mellett.”

(Szent Ágoston)

 

Az ORFEO Zenekar

Az ORFEO Zenekart 1991-ben Vashegyi György alapította Budapesten, amely nevét Monteverdi L'Orfeo-jának első teljes magyarországi előadása után vette fel.

 
A zenekar hivatásos zenészekbol áll, akik más hazai és külföldi zenekarokban is fontos szerepet töltenek be zenekari tagként vagy hangszeres szólistaként.

 
Az ORFEO Zenekar a legkiválóbb autentikus megszólaltatója a régi zenei kompozícióknak hazánkban. Vashegyi György vezénylete alatt több ízben születtek hazai "ősbemutatók" korabeli hangszereken előadva. Az ORFEO Zenekar és Vashegyi György saját koncertsorozatán 2002 és 2007 között Haydn első 80 szimfóniáját is megszólaltatta az Esterházy-Kastélyban (a 18. század óta első ízben korabeli hangszereken) azzal a hangszeres létszámmal, mellyel Haydn Eszterházán évtizedeken át ugyanebben a teremben adott koncerteket.

 

Az ORFEO Zenekar és a PURCELL Kórus neve mára már összefonódott Vashegyi György nevével, akiről bátran mondhatjuk, hogy a régi zenei kompozíciók példás megszólaltatója és újraélesztője Magyarországon.

 

Az Orfeo Zenekarról bővebben:
 

www.orfeo.hu

 

  ©2024 Bíró Gergely